Chat sitesine karşı bireylerin tutumu
Chat sitesine karşı bireylerin tutumu

Yalnızlıktan sıkılındığında ve kişinin kendisine sohbet edebilecek bir başka kişi aramasına girdiğinde ve bunu da internetten chat şeklinde bir yönelimle gidermek istediğinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

İnternet üzerinden chat yapılmaya karar verildiği zaman öncelikle kişinin kendisine güzel ve kişiyi yansıtan bir rumuz (Nick)  seçmesi gerekir. Pek çok kişi konuşma tarzı ile sohbet sırasında karşısındaki kişiyi daha çabuk bir şekilde kendine bağlayabilmektedir. Yapılacak en önemli şeylerden birisi kesinlikle sohbete başlarken karşıdaki kişiyi daha tanımadan cinsellikle ilgili konulara girmemektir. Eğer kişi kendisine gerçek bir arkadaş, gerçek bir sohbet arkadaşı arayışındaysa sohbet sırasında ciddi bir tavır sergilemeli ve beraberinde olumlu bir konuşma tarzı belirlemelidir. Bu ilk konuşma için önemli bir detaydır.

Daha sonrasında ise sohbetin gelişmesi açısından sevilen müzik tarzından, hobilerden de bahsetmek karşınızdaki kişinin sohbete katılmasını sağlar ve konuşmaya akıcılık getirir. Eğer sohbetin karşı tarafındaki kişinin ciddi ve samimi tutum devam ederse karşılıklı konuşmanın nasıl geçtiği, devam ettiğini kişiler anlayamaz. Chat yaparken yapılacak en önemli şeylerden birisi de mutlaka ve mutlaka saygı çerçevesinde davranmaktır. Saygı çerçevesinde, birbirini tanımaya yönelik, cinselliğin ön planda tutulmadığı konuşma, kişilere büyük haz verecek ve devamını getirmek için gayret gösterilecektir.
               
Sohbet odaları tüm bunları dikkate alan kullanıcıları ile birliktedir.